Home
Lid worden
Archief 2022
Archief 2018
Archief 2017
Archief 2016
Archief 2014
Archief 2013
Archief 2012
Archief 2011
Archief 2010
Archief 2009
Archief 2008
Archief 2007
Archief 2006
Archief 2005
Links
Contact

 

Definitief programma wfn 2017 Gete 23 april

Op zondag 23  april 2017 organiseert Natuurpunt Oost-Brabant, regionale vereniging Natuur en Landschap  i.s.m. NPafdeling Linter en NP Gete-Velpe de Walk for Nature  Gete 2017
Het concept Walk for Nature is een sterk merk en een echte succesformule. Wie naar de Walk komt, krijgt gegarandeerd een topbelevenis in topnatuur. Daar kijken we vanuit NPOB op toe. De Walk for Nature is zowel een proces waarrond in een streek een jaar lang gewerkt wordt, als een evenement met steeds een paar duizend deelnemers.
In de voormiddag zijn er de geleide vroege vogelwandelingen en het symposium met receptie. Er kan dan ook vrij gewandeld worden op de aangeduide circuits maar de landschapsposten zijn enkel present in de namiddag.
Voor het grote publiek zijn er vooral in de namiddag belevingsactiviteiten  waar de Getevallei van de gewestgrens in Hoegaarden tot de Provinciegrens met Aronsthoek als een levende rivier met kansen voor grootschalige natuurontwikkeling en de uitbouw van beheerde natuur.gebieden met versterking van de biodiversiteit in de kijker geplaatst worden.
We strijken daarvoor neer in de Getevallei in Linter. Zowel op de locatie als elders in de Getevallei vinden een aantal activiteiten plaats.

VOORMIDDAG
7u00 en 8u00: Geleide Vroege vogelwandelingen met achteraf koffiekoeken en koffie voor 5 euro.
9u00 tot 13u00: Koffie, thee en koffiekoeken
10u: Symposium “Getevallei 2042 in perspectief Riviersysteem met robuuste natuur, aaneengesloten natuurcomplexen, een eldorado voor biodiversiteit en stevige Klimaatbuffer“

 • Marc Wijnants, Burgemeester Linter, welkomstwoord
 • Wim Fourie en Kevin Lambeets, beheerteam Getevallei: Natuurbeheer in de Getevallei anno 2017: doelstellingen, resultaten en concrete werking.
 • Hugo Abts, Voorzitter NPOB,  Getevallei 2042 in perspectief: werken aan een ambitieus programma van grootse riviernatuur: symbiose tussen klimaatbuffering en versterking van biodiversiteit.
 • Tie Roefs, Gedeputeerde Vlaams Brabant, Het provinciaal biodiversiteitsbeleid en de plaats van de Gete hierin.
 • voorstelling 2 nieuwe koestersoorten: Grauwe Klauwier en Roerdomp. Ludieke  voorstelling door leerlingen van de Freinet school Zoutleeuw en inhuldiging door de 4 burgemeester van de Getegemeenten (uitgenodigd)

Receptie

NAMIDDAG
Vanaf 13u00 tot 18 u  uur doorlopend:
START GEZINSWANDELINGEN OP AANGEDUIDE WANDELCIRCUITS MET LANDSCHAPSPOSTEN.
Starten kan tot 16u30 Landschapsposten met aandacht voor natuurkansen en natuurontwikkeling in de Getevallei. Er is een kort (5 km) en een langer circuit (circa 10 km).
Zoekcircuit voor kinderen op het korte circuit.
Vanaf 13u doorlopend op het terrein:

 • tentoonstelling met kunstwerken van vrijwilligers
 • infostand van Natuurpunt
 • Standjes van Velt, Het Vinne, Regionaal Landschap Zuid Hagelad, Den Dolaard, de Getehiker,Overleef
 • Velt en Overleef zorgen ook voor een spelelement voor kinderen en het Vinne zorgt voor de activiteit 'waterdiertjes scheppen'
 • vanaf 16 u tot 18u muzikale opluistering door The Fast Flying Vestibules ( We play a little sad, we play a lotta glad and a few of 'cheatin' songs)                                  
 • Jef Aerts leest voor uit zijn laatste prentenboek: De kersenhemel.
 • Grime
 • Mogelijk gezellig iets te drinken of te eten.

                                                                  
AFSPRAAK
Einde Getestraat te Linter( Neerlinter).

PARKING
Wij raden iedereen die zondag naar de Walk for Nature komt aan om zoveel als mogelijk met de fiets of te voet te komen, dat is tenslotte de beste optie voor uzelf en de natuur. Aan het einde van Getestraat voorzien we stalplaatsen voor de fietsen.
Wie met de auto komt, kan het best parkeren op volgende locaties:
1) In de Getestraat (groen), einde Getestraat is ook een kleine parking voorzien.
2) In de Dotermontstraat (paars): hier mag maar aan 1 kant van de straat geparkeerd worden. Daarna kan u via de ijzerweg te voet naar de startplaats gaan ongeveer 800m.
3) In de Kasteelstraat en aan het Parochiecentrum (oranje): ongeveer 800m.
Plannetje: klik hier

DEELNAME:
Bijdrage integraal voor het Reservatenfonds voor aankoop natuurgebieden in Getevallei en Oost-Brabant
Leden Natuurpunt: € 2 per persoon of € 4 per gezin
Niet-leden: € 5 per persoon of € 10 per gezin. Gratis voor wie ter plaatse lid wordt.

Met dank aan onze partners:
Gemeente Linter, Geetbets, Kortenaken, Stad Zoutleeuw, Provincie Vlaams-Brabant, Provinciedomein Het Vinne, Regionaal Landschap Zuid-Hageland, Oxfam-Wereldwinkel Kortenaken, Overleef, Den Dolaard, Drukkerij Peeters Zoutleeuw DPZ, Peters Marco Grondwerken.

En onze sponsors:
Hof ter Hoeven Vakantiewoning, Houtzagerij Houthandel Houtconstructies Borgers G. Steenkapperij haesen bvba, An en Maarten Kip aan't spit-BBQ-Vers gevogelte, Bouwmaterialen Kabergs n.v., Argenta Zoutleeuw, Bakkerij De Linde, Minnart drankenhandel.

Natuurpunt Oost-Brabant

Facebook

Laatste update: 6 April, 2023