Home
Lid worden
Archief 2022
Archief 2018
Archief 2017
Archief 2016
Archief 2014
Archief 2013
Archief 2012
Archief 2011
Archief 2010
Archief 2009
Archief 2008
Archief 2007
Archief 2006
Archief 2005
Links
Contact

Walk for Nature 2008

Succesvolle Walk for Nature in Herent

Walk for Nature Herent

De Walk for Nature in Herent was een groot succes. De dag begon om 7u00 met een vroege vogelwandeling. Om 10u30 kon de academische zitting met de voorstelling van het jubileumboek 'Kastanjebos en Molenbeekvallei: 25 jaar inzet voor meer natuur in Herent rekenen op een afgeladen volle zaal. Eerste spreker was professor Martin Hermy met een pleidooi voor het groene hart in Midden-Brabant. Vlaams Volksvertegenwoordiger Jos Bex, schepen van leefmilieu in Herent, gaf een toelichting over de gemeentelijke initiatieven op het vlak van biodiversiteit en hoe de Gemeente Herent consequent wil meewerken aan de realisatie van het Groene Hart van midden Brabant. Volgens Hugo Abts, voorzitter Natuurpunt Oost-Brabant, is Herent een voorbeeld voor andere gemeenten bij de actie ' werk mee aan biodiversiteit'. Voor Hugo Abts is het 'groene hart van Midden-Brabant' met Kastanjebos, Silsombos, de Molenvallei en ook Torfbroek een enorme troef voor deze streek met hoogkwalitatieve natuur in de kernstad Vlaanderen tussen Leuven en Brussel.

Walk for Nature Herent

De walk for nature was een hoogdag voor honderden wandelaars en fietsers. Voor de kinderen waren er activiteiten zoals een optreden van 'Petje de Clown' en 'Lowland games'. Doorlopend was er lekkere barbecue en drankjes, met dank aan Westmalle voor een gratis vat. De muzikale animatie werd verzorgd door 'Alborea'. Peter Pol Goossen sloot de dag af met een prijsuitreiking. Er zijn in totaal 47 nieuwe leden gemaakt.

Foto's op website NP Herent
Foto's Eric Malfait
Filmpje academische zitting

 


Walk for Nature Dassenaarde Molenstede (Diest)

Dassenaarde en omgeving was het decor van de tweede Walk for Nature anno 2008.

De dag begon met een 40-tal vroege vogelwandelaars en een jogging voor de sportievelingen. Klik hier voor de uitslag van de jogging.

Op het symposium hebben we stilgestaan bij het project rond biodiversiteit. De gemeente Diest heeft het charter voor biodiversiteit ondertekend.

In de namiddag werd er gewandeld, waren er landschapsposten en allerlei activiteiten voor kinderen. Er zijn 25 nieuwe leden gemaakt.

Meer biodiversiteit na 10 jaar natuurbeheer in Dassenaarde
Foto's van Eric Malfait: reeks 1 - reeks 2

Natuurpunt Oost-Brabant

Facebook

 

Laatste update: 27 april 2011