Home
Lid worden
Archief 2022
Archief 2018
Archief 2017
Archief 2016
Archief 2014
Archief 2013
Archief 2012
Archief 2011
Archief 2010
Archief 2009
Archief 2008
Archief 2007
Archief 2006
Archief 2005
Links
Contact

Walk for Nature 2007

Koebos en Hagelandse Vallei

Koebos:

De Walk in het Koebos was een groot succes. De dag begon om 8u met vroege vogelwandelingen waarop zeker meer dan 80 mensen aanwezig waren.
Om 10u30 was er het symposium met Margriet Vos als dagvoorzitter. Marc Artois, conservator Koebos, deed een inleidend woordje, daarna volgde er speeches van de schepenen van leefmilieu van Lubbeek en Bierbeek. De speech van Martine Vanbever, schepen van leefmilieu in Lubbeek kan u hier vinden: speech
Luc Vervoort gaf een toelichting over de toestand van de biodiversiteit in Oost- en Midden-Brabant. Zijn presentatie kan u hier in de loop van deze week vinden.
Hugo Abts, voorzitter Natuurpunt Oost-Brabant heeft dan het charter voor meer biodiversiteit gelanceerd: charter

Het mooie weer heeft in de namiddag tussen de 1200 en 1500 wandelaars en fietsers gelokt. Ook peter Pol Goossen was aanwezig om mee te wandelen. Er waren heel wat mooie waarnemingen zoals: de beflijster, de tapuit,de zwarte specht, de rode wouw en niet te vergeten het enorm mooi bloeiende koebos.
Minister-President Yves Leterme kwam om 16u30 het charter in ontvangst te nemen.
Van dit alles zijn ook heel wat foto's getrokken door
- Stoffel Mulier: Foto's Walk Koebos
- Eric Malfait: Alle foto's of een selectie
Voor een fotoreportage: klik hier

Sinds 2005 organiseert Natuurpunt Oost-Brabant de ‘Walk for Nature’, een concept dat ondertussen duizenden mensen gemobiliseerd heeft. Het staat voor kwaliteitsvolle, grote publieksactiviteiten waarop we regionaal ons maatschappelijk project tonen.

De Walks staan dit jaar specifiek in het teken van ‘Countdown 2010’, dit is een internationale campagne ter ondersteuning van de doelstelling van de Europese Unie om het verlies aan biodiversiteit tot stilstand te brengen. Natuurpunt Oost-Brabant zal de gemeenten en het provinciebestuur een charter ter ondertekening voorleggen om samen -krachtig en concreet- te werken aan deze doelstelling.

- Foto's

Hagelandse vallei :

Al van 's morgens vroeg waren er al heel wat mensen op de been voor de vroege vogelwandeling gevolgd door een lekker ontbijt.

Om 10u vond dan het symposium plaats aan het historische Hof ter Winge. Chris Dusauchoit (peter van het natuurgebied) was moderator van dienst. Vlaams minister van Leefmilieu Kris Peeters kon niet komen, maar werd vervangen door Jan Verheeke. Andere sprekers waren: Willy Ibens (Algemeen directeur Natuurpunt), Lodewijk De Witte (Gouverneur provincie Vlaams-Brabant), Monique Swinnen (gedeputeerde toerisme provincie Vlaams-Brabant) en federaal minister van Leefmilieu Bruno Tobback. Hugo Abts, voorzitter van Natuurpunt Oost-Brabant, gaf een toespraak over onze biodiversiteitscampagne en overhandigde het charter aan de burgemeesters van Holsbeek en Rotselaar. Dan volgde er een bedanking voor Jan Wyckmans, de man aan wie wij deze mooie dag te danken hadden. Jarenlang heeft hij zich ingezet voor de Hagelandse vallei en dat heeft geleid tot dit grote en prachtige gebied.
Hans Eyssen en Dirk Claes, burgemeesters van Holsbeek en Rotselaar, onthulden het nieuwe infobord met wandelingen.
Tot slot werden de wandelpaden ingehuldigd door de Julien Delauré, voorzitter RLNH gevolgd door een korte wandeling. Het symposium werd afgesloten door een receptie aangeboden door het RLNH.

Vanaf 14u was er een enorme volkstoeloop voor de gezinsactiviteiten met o.a. een heksenwandeling, Schmink en Nordic Walking, door de Gezinsbond, geleide en vrije wandelingen met info op landschapsposten onderweg, demonstratie schapen drijven en scheren, doedelzakmuziek en bezoek van een goochelaar.
De dag werd afgesloten door een optreden van folkgroep MINE. Tijdens de pauze was er de prijsuitreiking fotowedstrijd en fietszoektocht.
Er werden ook 67 nieuwe leden geworven waaronder ook Dirk Claes, burgemeester van Rotselaar.

Zoals gewoonlijk heeft Eric Malfait weer heel wat foto's getrokken:
- selectie
- alle foto's

Natuurpunt Oost-Brabant

Facebook

 

Laatste update: 27 april 2011